vendredi 7 juin 2013

كرات البطاطس بالجبنه









المقـــادير



- كمية من البطاطس المسلوقة في الماء و الملح حسب الرغبة



- حبة متوسطة من البطاطس المبشورة بشرا رفيعا



- جبن موتزاريلا مقطع إلى مكعبات متوسطة الحجم

-كمية من الزعتر أو البقدونس حسب الرغبة

- ملح و فلفل

بقسمات

2 بيضه

الطريقــة


1- تهرس البطاطس

المسلوقة فور إخراجها من الماء


2- تضاف إليها حبة البطاطس المبشورة و الزعتر أو البقدونس و يتبل الخليط بالملح و الفلفل حسب الرغبة

3- توضع كمية من الخليط في راحة اليد ثم يوضع مكعب الجبن في الوسط و تغلق جيدا

4- ونحط الكور أولا فى دقيق وبعدين بيض مربوب 2بيضة معقول قوى وبعدين بقسماط مخلوط بفيجيتار وكورن فليكس مطحون

5نرص الكور بعد كدة فى الصينية ونحطها فى كيس بلاستيك محكم الأغلاق وبعدين نحطها فى الفريزر للتجمد

ملحوظة هامة جدا

لازم الكور تكون ماسكة نفسها ويس عشان ماتفكش عند القلى ودة نقدر نحس بيه عند العجن يعنى ممكن نزود كمية بقسماط العجن لوحسينا إن العجينة طريةثم تقلى في زيت غزير و حار حتى تكتسب لونا ذهبيا



اقرأي أيضا :



Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire